tel. 29383961 | info@celogudri.lv
 
www.CeļoGudri.lv

Jauns, atspirdzinošs gardums Teātra kafejnīcā „Ceturtais Cēliens”

Teātra kafejnīca "Ceturtais cēliens"
Teātra kafejnīca "Ceturtais cēliens"
Foto galerija
Publicēšanas datums: 19.03.2012
Vieta: Lāčplēša iela 4, Valmiera, Vidzemes reģ., LV-4201
Autors: Teātra kafejnīca "Ceturtais cēliens"

Sveicot pavasari, teātra kafejnīcas „Ceturtais Cēliens” pavāri ir radījuši kārdinošu un dabīgu gardumu – smiltsērkšķu saldējumu. Veselīgais našķis iepriecinās gan lielus, gan mazus kārumniekus.

Ideja par smiltsērkšķu saldējumu radās pavisam vienkārši. Tā kā kafejnīcā pašu gatavotie pistāciju, vaniļas un mango saldējumi ir ļoti iecienīti, par prieku gardēžiem vēlējāmies papildināt jau esošo piedāvājunu ar ko jaunu. Smiltsērkšķa dziednieciskās īpašības bija zināmas jau senos laikos, un mūsdienās ikviens zina par šo ogu veselīgo ietekmi uz cilvēka organismu. Latvijā šīs ogas piedāvā vairākas zemnieku saimniecības, tās ir atzītas kā augstvērtīgs un vitamīniem bagāts produkts, kuru var izmantot ne tikai kā dzērienu, bet arī radīt dažādus kulinārijas produktus. Piedāvājot jauno gardumu kafejnīcas viesiem, mūsu pavāru gatavotais saldējums ātri kļuva populārs un tika atzīts, kā visgardākais no visiem jau piedāvātajiem saldējumiem.

Aizvien vairāk cilvēku pievērš uzmanību veselīgai pārtikai, tāpēc saldējuma pagatavošanai tiek izmantots vietējais saldais krējums, ļoti maz cukura un dabīga smiltsērķšku sula, kuru gatavo Jurija Ovsjaņikova zemnieku saimniecība. Garduma pamatā ir Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta teritorijā audzētas smiltsērkšķu ogas un mājas apstākļos gatavota zeltogas biezsula, ar kuras iegūšanas noslēpumiem ir gatavs padalīties viens no Latvijā aktīvākajiem smiltsērkšķu audzētājiem Jurijs Ovsjaņikovs.:
„Smiltsērkšķu produkta ražošana nav ne modes, ne biznesa, bet gan mūsdienu realitātes diktēta. Šo ogu sastāvā ir 4 antioksidanti, 18 aminoskābes, 14 vitamīni un provitamīni, aptuveni 150 dažādu aktīvu vielu un ķīmisku savienojumu, kas darbojas pēc sinerģisma principa – potencējot pastiprina viens otru.E vitamīna, beta karotīna, k - 1 vitamīna daudzuma dēļ - pasaulē nav līdzīgu ogu! Šo unikālo produkta sastāvu vēlējos „aiznest” līdz patērētājam, tāpēc saimniecība smiltsērkšķu plantāciju izvietoja Biosfēras rezervāta teritorijā.”

Jurijs uzsver, ka līdz šim audzējot ogas ir izdevies pilnībā izvairīties no minerālmēslu, pesticīdu un herbicīdu pielietošanas.

Ražas novākšana notiek rudenī pēc iespēja vēlāk, jo tikai iestājoties aukstam laikam, ogās maksimāli uzkrājas ēteriskās eļļas, rezultātā rodoties neatkārtojamam aromātam. Lai ogas nezaudētu savu vērtību, tās sasaldē līdz -18oC. .

Mājražošanas pamatā ir sulas ražošana nelielos daudzumos, izmantojot roku darbu, kas kalpo kā garants produkta kvalitātei un lielai cieņai pret patērētāju. Minētā ražošanas tehnoloģija neparedz pasterizāciju, konservantus, krāsvielas un citu „ķīmiju”.

Sadarbības rezultātā izveidoto kārumu, arī pats smiltsērkšķu sulas ražotājs dēvē par gardu, tāpēc teātra kafejnīcas „Ceturtais Cēliens” laipnais kolektīvs aicina Jūs un Jūsu mīļos nobaudīt zeltogu saldējumu mājīgajā teātra kafejnīcā Lāčplēša ielā 4, katru dienu(izņemot pirmdienas) no plkst. 17.00. Tālrunis rezervācijām 26177192.


Gaidīsim Jūs ciemos teātra kafejnīcā „Ceturtais Cēliens”.

© 2017 Ceļo Gudri IK. Visas tiesības rezervētas
tel. 29383961, info@celogudri.lv